• Jordi J. Giménez

Tornarà a emetre TV3 a la Comunitat Valenciana?

Fa ja més de huit anys que TV3 no s'ha tornat a veure per TDT a la Comunitat Valenciana i sembla que l'actual situació política no vaja a facilitar un canvi de situació. També és cert que ara mateix l'alliberament de freqüències a la banda de 700 MHz tampoc ajuda. L'excusa, quan no política, sempre ha sigut tècnica -"no caben més múltiplexs"- mentre desenes de televisions locals pirates emitien sense cap problema o la TDT perdia espectre sense major problema per reubicar-ne l'oferta retall rere retall. En fi...


El 17 de febrer de 2011 fou el dia de l'apagada final que s'havia iniciat tres any enrere amb l'apagada d'un repetidor incònic, la Carrasqueta. Recordem que tot va esdevenir amb l'amenaça de sanció per part de la Generalität Valenciana a l'entitat Acció Cultural del País Valencià, propietaria dels repetidors "sense llicència" que permetien la retransmissió desde el mux de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) des del sud de Catalunya fins el sud de la Comunitat Valenciana.


Han passat vuit anys ja i res ha canviat, la reciprocitat no arriba. Pero no sols amb Catalunya. Cap iniciativa de reciprocitat d'emissions entre comunitats autonomes ha prosperat. Fins i tot amb la posada en marxa de les emissions d'À Punt, la qual cosa acaba amb l'excusa d'una "reciprocitat no recíproca", és possible normalitzar l'accés a la televisió pública de les comunitats autonomes veïnes.

El refredament de les relacions polítiques Catalunya-CV i de nou l'excusa de la falta de múltiplex o la falta d'espai al mux autonòmic (ocupat per 4 canals - À Punt, La 8 Mediterraneo i BOM - més un altre canal reservat per a un segon canal) no sembla que vagen a aclarir la situació.

4 views

© 2019 free2air.info by Jordi J. Gimenez